Κατηγορία Άλαδα / Αλμυρά

Κοκκινιστή φάβα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2-3 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3-4 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 500 γραμμάρια φάβα
  • Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε τη φάβα καλά σε ένα σουρωτήρι και τη βάζουμε να βράσει.
Όταν αρχίσει να βράζει τη ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Είναι έτοιμη όταν οι κόκκοι της φάβας έχουν διαλυθεί, αλλιώς σουρώνουμε τη φάβα και τη λιώνουμε στο μπλέντερ για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην υφή της.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τη φάβα. Απλώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, αλατίζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε τη φάβα με αρκετό χυμό λεμονιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές