Κατηγορία Άλαδα / Γλυκά

Πανακότα καρύδας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 8 ποτηράκια:
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας (400 ml η κάθε μία)
  • 4 κουταλάκια γλυκού ζελατίνη σκόνη ή 4 κουταλάκια γλυκού κοφτά άγαρ-άγαρ
  • 4 βανίλιες
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα καρύδας με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
Βάζουμε σε χαμηλή ένταση την εστία και μόλις αρχίσει να αχνίζει το γάλα προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μοιράζουμε τη κρέμα σε χαμηλά ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Σερβίρουμε με φλούδες αποξηραμένης καρύδας.
*Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζελατίνη με τη φυτική σκόνη άγαρ-άγαρ.
Διαλύουμε το άγαρ-άγαρ σε 8 κουταλιές σούπας ζεστό νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό σε χαμηλή θερμοκρασία και αναμειγνύουμε αμέσως με το ζεστό μείγμα που θέλουμε να πήξουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές