Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Χούμους

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 ½ ποτήρια ρεβίθια
  • ½ ποτήρι ταχίνι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Αλάτι-πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ελιές μαύρες για γαρνίρισμα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ και την επομένη αφού τα στραγγίσουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με λίγο αλάτι.
Χτυπάμε το ταχίνι με 1/2 ποτήρι νερό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, (βάζουμε όσο λεμόνι θέλουμε) και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με τα ρεβίθια καλά και σερβίρουμε σε πιατέλα με πάπρικα και τις ελιές.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές