Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Πίτσα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά ζύμης:
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά(4 γραμμάρια)
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 2 φλιτζάνια φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • Μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • Φυτική φέτα σόγιας τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • Ρίγανη

Ζυμώνουμε τη ζύμη και αφού τη σκεπάσουμε την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στη βάση βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε τη λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο μέσα στο ταψί με τα δάκτυλα μας.
Ρίχνουμε πάνω στη ζύμη τη τριμμένη ντομάτα λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αλείφουμε με το πινέλο να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με το 1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί και διακοσμούμε τη πίτσα μας με τα κομμένα λαχανικά, τη φέτα, και τέλος λίγη ακόμη ρίγανη.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και λίγο πριν βγάλουμε τη πίτσα από το φούρνο πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί.
Μόλις λιώσει το τυρί βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστή.
Επειδή το φυτικό τυρί σκληραίνει στο φούρνο σκεπάστε τη πίτσα με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να ψηθεί η βάση της ζύμης. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν την ξεφουρνίσετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές