Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Κανελόνια με τόνο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια κανελόνια
  • 600 γραμμάρια τόνο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κρεμμύδια
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Τριμμένο φυτικό τυρί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το τόνο (αφού τον έχουμε ανοίξει με ένα πιρούνι), τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε έως ότου μείνει το φαγητό χωρίς πολλά υγρά.
Αφήνουμε τη γέμιση να χλιάνει.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να κοχλάσει με λίγο αλάτι και βουτάμε λίγα-λίγα τα κανελόνια για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και καλύπτουμε το πάτο του με μία ελαφριά στρώση σάλτσας από το τόνο.
Με ένα κουταλάκι γλυκού γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά.
Καλύπτουμε τα κανελόνια με τη φυτική κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυτικό τυρί.
Αν μας έχει περισσέψει σάλτσα την αραιώνουμε με χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο πυρέξ. Πρέπει η σάλτσα να καλύπτει τουλάχιστον κατά 3/4 τα κανελόνια.
Αν δεν μας έχει μείνει σάλτσα αραιώνουμε 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας με χλιαρό νερό, 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι, λίγη ζάχαρη και τη προσθέτουμε στο πυρέξ.
Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσουν τα κανελόνια τη σάλτσα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία δέκα λεπτά και μόλις ροδίσει το βγάζουμε από το φούρνο.
Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια Συνταγής

  • Αναστασια Μιχα
    τελειο
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές