Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Πένες Ρατατούιγ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά πένες

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς γκριλ.
Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε κύβους και τα στρώνουμε σε μία λαμαρίνα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι και αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα ψητά λαχανικά, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση, συμπληρώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη μαζί με 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις πένες ρατατούιγ με φρέσκο τριμμένο πιπέρι μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι Καγιέν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές