Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά κουταλιού

Γλυκό περγαμόντο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 8 περγαμόντο
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Παίρνουμε ένα τρίφτη και τρίβουμε ελαφριά τα περγαμόντο. Το ξύσμα δεν το πετάω, εγώ προσωπικά έφτιαξα λικέρ περγαμόντο, εσείς αν θέλετε αποθηκεύστε το ξύσμα σε ένα τάπερ στη κατάψυξη για να αρωματίζετε τα γλυκά και τα κέικ σας.
Αφού ξύσουμε όλα τα περγαμόντο τα τυλίγουμε σε ρολό και τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε τα ρολά σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και σουρώνουμε τα ρολά σε ένα σουρωτήρι.
Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με καθαρό νερό, ρίχνουμε μέσα τα ρολά και ξαναβράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Αυτή τη διαδικασία τη κάνουμε για να ξεπικρήσουν τα ρολά και την κάνουμε όσο εμείς νομίζουμε ότι είναι αρκετό το ξεπίκρισμα.
Εγώ άλλαξα δύο φορές το νερό γιατί μου αρέσει αυτό το γλυκό να πικρίζει λίγο.
Αφού τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία σε μία καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τα ρολά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας και να μαλακώσουν τα περγαμόντο.
Παίρνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γλυκό.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κλείνουμε την ένταση στην εστία μας.
Δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι αν έχει δέσει το σιρόπι μας και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά πριν το αδειάσουμε σε βάζα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές