Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Κρέπες με γέμιση σοκολάτα-μπανάνα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 8 μεγάλες κρέπες:
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού σόδα αναψυκτικό
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • 4 κουταλάκια γλυκού κακάο σκόνη (προαιρετικά)
  • Γέμιση σοκολάτα-μπανάνα:
  • 2 μπανάνες
  • 6 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Φουντούκια χοντροκομμένα για τη γέμιση
  • 2-3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες για τη γέμιση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτα-μπανάνα:
Βάζουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες ψιλοκομμένες, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν τα υλικά και να μην μείνουν κομματάκια.
Η υφή της γέμισης πρέπει να είναι κρεμώδες.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε σοκολατένιο μείγμα για κρέπες προσθέτουμε το κακάο ή μοιράζουμε το μείγμα και φτιάχνουμε τις μισές σοκολατένιες, οπότε μειώνουμε την αναλογία του κακάο σε 2 κουταλάκια του γλυκού.
Βάζουμε επάνω στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και το αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του με λίγο καλαμποκέλαιο.
Μόλις αρχίσει να αχνίζει το τηγάνι μας σημαίνει ότι έχει κάψει καλά και με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μία κουταλιά και την απλώνουμε σε λεπτό στρώμα να πάει παντού σε όλο το τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι μας πάλι στην εστία και μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά και αρχίσει να ξεκολλάει γύρω-γύρω, τότε με μία σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Με ένα μαχαίρι αλείφουμε τη κρέπα με όση γέμιση θέλουμε, πασπαλίζουμε με ροδέλες μπανάνας και χοντροκομμένα φουντούκια.
Διπλώνουμε τη κρέπα στη μέση και ξαναδιπλώνουμε έτσι ώστε να της δώσουμε τριγωνικό σχήμα. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, ψήνουμε τις κρέπες και αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε όλες τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και ενδιάμεσα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές