Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Τηγανίτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό κρύο
  • 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να μην έχει σβόλους και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί το μίγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές αραιά( να μην κολλάει η μία με την άλλη) και αφήνουμε να ροδίσουν.
Με δύο πιρούνια τις γυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι και κανέλλα ή με ζάχαρη άχνη.



Σχόλια Συνταγής

  • Βίκυ
    Τις λατρεύει ο Παυλίτο και ποτέ δεν τις πετύχαινα μιας και η μάνα μου πάντα με το μάτι μου έλεγε για τα υλικά! Για να δούμε τώρα τι θα κάνω!!!
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές