Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Τουλουμπάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • λίγο νερό χλιαρό όσο πάρει
  • Υλικά για το σιρόπι:
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ροδόνερο
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για μερικά λεπτά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μαστίχα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η πατάτα να απορροφήσει τα υλικά και να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να φουσκώσει για 1- 1 ½ ώρα περίπου.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα κορνέ και γεμίζουμε με τη ζύμη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο καλαμποκέλαιο και τη βάζουμε στην εστία της κουζίνας σε δυνατή ένταση.
Μόλις κάψει καλά το λάδι αρχίζουμε να βγάζουμε με το κορνέ μικρά τουλουμπάκια πάνω από τη κατσαρόλα και με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε σε μικρές μπουκιές, (οι οποίες θα πέφτουν κατευθείαν μέσα στη κατσαρόλα).
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφριά τα τουλουμπάκια, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και μετά τα σιροπιάζουμε στο κρύο σιρόπι.
Δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε πολύ ώρα στο σιρόπι γιατί όπως είναι ζεστά απορροφούν αμέσως.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές