Κατηγορία Γλυκά / Γρανίτες-λικέρ-ροφήματα

Πορτοκαλάδα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 6 ποτήρια νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 2 ποτήρια νερού χυμό λεμονιού
  • 6 ποτήρια νερού ζάχαρη

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και μετράμε το χυμό με το ίδιο ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε για το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Παίρνουμε μία μεγάλη κανάτα και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει αρκετά η ζάχαρη και τοποθετούμε τη κανάτα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Ανά διαστήματα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν πηχτό σιρόπι.
Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη πορτοκαλάδα σε ποτήρια αραιωμένη με νερό, παγάκια και λεπτές φέτες πορτοκαλιού.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές