Κατηγορία Γλυκά / Κέικ

Κέικ με βερίκοκα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
  • 8 βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 125 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη μαλακή
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη για τα βερίκοκα
  • Λίγο αλεύρι για το ταψί

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι λίγο –λίγο μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και σταματάμε το μίξερ.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
Παίρνουμε ένα-ένα τα βερίκοκα και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ από την εξωτερική τους πλευρά. Τα πατάμε ελαφριά να μισοβυθιστούν στο μείγμα του κέικ και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά να ροδίσει το κέικ στην επιφάνεια του και μόλις χλιάνει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές