Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Κρέμα φράουλας

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 250 ml γάλα σόγιας
  • 250 ml πολτό φράουλας
  • 2 κουταλιές σούπας ζελατίνη ή 2 κουταλιές σούπας άγαρ-άγαρ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα σόγιας με το πολτό φράουλας.
Διαλύουμε τη ζελατίνη μέσα στο ζεστό νερό και τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα σόγιας και το πολτό φράουλας.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας.
Αφήνουμε τη κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια.
Μόλις πήξει η κρέμα γαρνίρουμε με μία φράουλα και σερβίρουμε.
*Το άγαρ-άγαρ είναι φυτικό και το προμηθευόμαστε από τα καταστήματα Βιολογικών Προϊόντων.
Η διαφορά στην εκτέλεση του είναι ότι, το άγαρ-άγαρ το διαλύουμε σε ζεστό νερό, το αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει και μετά το βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι να βράσει .
Mόλις έρθει σε βρασμό κατεβάζουμε από την εστία. Το προσθέτουμε μόνο όταν είναι ζεστό σε ζεστό μείγμα ή χλιαρό σε χλιαρό μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά τη κρέμα και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές