Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Πανακότα με μάνγκο

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 άτομα:
  • 600 ml φυτική κρέμα σόγιας
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φακελάκι σκόνη ζελατίνης (5 γραμμαρίων)
  • 4 κουταλιές σούπας νερό
  • Για τα καραμελωμένα μάνγκο:
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 6 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Διαλύουμε μέσα σε ένα μπολ τη ζελατίνη με τις 4 κουταλιές σούπας νερό κι αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη φυτική κρέμα με το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μόλις χλιάνει το μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλύπτουμε τα ποτήρια με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.
Παίρνουμε τα μάνγκο και κόβουμε κάθετα με ένα μαχαίρι στο σημείο που ξεκινάει το κουκούτσι. Κόβουμε το ίδιο και από την απέναντι πλευρά του φρούτου.
Παίρνουμε τα δύο μέρη του φρούτου που κόψαμε και χαράζουμε τη σάρκα με ένα μαχαίρι μέχρι τη φλούδα.
Με ένα κουτάλι σούπας χωρίζουμε τη σάρκα του φρούτου από τη φλούδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε πως έχουν μαλακώσει οι φέτες μάνγκο και το σιρόπι μας έχει δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα καραμελωμένα μάνγκο και σερβίρουμε με τη πανακότα.
*Τη ζελατίνη μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με το άγαρ-άγαρ προιόν βιολογικής γεωργίας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές