Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Κουλουράκια μεθυσμένα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερού κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική για το τύλιγμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να λιώσει.
Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι και το γλυκάνισο και αφήνουμε τελευταίο το αλεύρι.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το κάδο.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε σε κορδόνια. Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Αφού τελειώσουμε με το πλάσιμο παίρνουμε ένα-ένα τα κουλουράκια μας και τα βουτάμε στη κρυσταλλική ζάχαρη.
Τοποθετούμε ξανά στη λαμαρίνα και ψήνουμε σε αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφριά.
Αν δούμε πως από τη κάτω πλευρά είναι έτοιμα τοποθετούμε τη λαμαρίνα σε πιο ψηλή σχάρα να ροδίσουν και από την πάνω πλευρά.
Μόλις κρυώσουν τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν αρκετό διάστημα τραγανά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές