Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Μπισκότα βουτύρου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
  • Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Όταν ακουμπάμε τη ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια, γι αυτό θα την ανοίξουμε σε φύλλο του 1/2 εκατοστού ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Κόβουμε με κουπ-ατ σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά το περισσότερο μέχρι να ροδίσουν από τη κάτω πλευρά τους.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές