Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Γεμιστό θράψαλο με πλιγούρι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 μεγάλο θράψαλο καθαρισμένο
  • 3 πατάτες
  • 300 γραμμάρια ντοματάκια
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Γέμιση:
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα.
Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό. μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε το θράψαλο και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη σακούλα.
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα και τοποθετούμε το θράψαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι και τις κόβουμε με τη φλούδα σε μικρά κομμάτια.
Αλατίζουμε και αδειάζουμε τις πατάτες στο σκεύος με το θράψαλο.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, ρίγανη, θυμάρι και περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές