Κατηγορία Γλυκά / Πίτες

Εύκολα μηλοπιτάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 1 πράσινο μήλο
  • Κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρύδια
  • Καστανή ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη με τα κομμένα μήλα και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μέλι, τη κανέλα, τη ζάχαρη όση θέλουμε και στο τέλος τα τριμμένα <καρύδια.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και μόλις χλιάνουν προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε μικρά τετράγωνα σφολιατάκια των 10Χ10 εκατοστών.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετούμε στα πιτάκια μας μία κουταλιά από τα μήλα.
Αλείφουμε με λίγο νερό γύρω-γύρω τα σφολιατάκια μας.
Κλείνουμε τα σφολιατάκια διαγωνίως στο κέντρο προσέχοντας να μην βγει η γέμιση απέξω.
*Δεν πρέπει να παραγεμίζουμε τα σφολιατάκια για να μην μας ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις χλιάνουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές